S Η διαφήμιση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι απαραίτητη αν θέλετε να προσεγγίσετε γρήγορα ένα νέο και στοχευμένο κοινό. Είναι ένας πολύ άμεσος τρόπος για να προσεγγίσετε το κοινό που θέλετε.

Φυσικά, αν καταγράψετε τον εαυτό σας να φτιάχνει μια συνταγή, σε περισσότερες από μία περιπτώσεις θα αναρωτηθείτε ποιο κοινωνικό δίκτυο θα ήταν το καταλληλότερο για να μοιραστείτε αυτού του είδους το βίντεο. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη απάντηση, αλλά, γνωρίζοντας λίγα περισσότερα για το καθένα από αυτά, μπορείτε να πάρετε μια ιδέα για το ποια είναι τα συγκεκριμένα κοινωνικά δίκτυα για το περιεχόμενο που θέλετε να μοιραστείτε. Είναι επίσης σημαντικό να γνωρίζετε ποια κοινωνικά δίκτυα είναι καταλληλότερα για το περιεχόμενο που θέλετε να δημοσιεύσετε- επομένως, είναι χρήσιμο να γνωρίζετε ποια κοινωνικά δίκτυα είναι τα πιο δημοφιλή στο κοινό-στόχο σας. Δεν θα ωφελήσει και πολύ να είστε σε ένα κοινωνικό δίκτυο που είναι κατάλληλο για το περιεχόμενό σας, αν δεν υπάρχουν χρήστες που να αλληλεπιδρούν με αυτό.

Οι καταναλωτές αναζητούν κάτι νέο και διαφορετικό, και οι συνταγές και το περιεχόμενο σχετικά με το φαγητό τείνουν να ταιριάζουν σε αυτόν τον τομέα. Τα άτομα που δημοσιεύουν βίντεο με τρόφιμα συνήθως βρίσκονται να πειραματίζονται με νέα συστατικά και τεχνικές μαγειρέματος, γεγονός που τους επιτρέπει να είναι ιδιαίτερα καινοτόμοι και να προσεγγίζουν τους οπαδούς τους.

Μετά από αυτό το μάθημα, θα είστε σε θέση να:

  • Να γνωρίζετε τι είναι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
  • Να αναγνωρίζετε τα πιο δημοφιλή και χρησιμοποιούμενα κοινωνικά δίκτυα
  • Να γνωρίζετε πώς να προσεγγίσετε ένα κοινό μέσω των κοινωνικών δικτύων