Μαθησιακά αποτελέσματα

 • Εφαρμόστε τις στρατηγικές και τις συμβουλές που μάθατε στην πράξη
 • Καταγράψτε και δημοσιεύστε μια οικογενειακή συνταγή
 • Συνδεθείτε με τις διατροφικές παραδόσεις μιας οικογένειας
 • Σχεδιάστε τον τρόπο με τον οποίο καταγράφετε και δημοσιεύετε τα βίντεό σας
 • Ακολουθήστε τα βήματα για να φτιάξετε μια συνταγή, να τη βιντεοσκοπήσετε και να τη μοιραστείτε.

Οδηγίες βήμα προς βήμα

 1. Ζητήστε από ένα μέλος της οικογένειας να σας εξηγήσει μια απλή, παραδοσιακή συνταγή που χρησιμοποιούν συνήθως σε μια γιορτή.
 2. Ενημερώστε το μέλος της οικογένειάς σας για την ιδέα της καταγραφής της συνταγής του και βεβαιωθείτε ότι συμφωνεί με το σχέδιό σας.
 3. Μόλις το μέλος της οικογένειάς σας συμφωνήσει με το σχέδιο, θα προχωρήσει στην προετοιμασία της συνταγής για εσάς.
 4. Σημειώστε τη συνταγή και προσπαθήστε να αλληλεπιδράσετε αν τους παρακολουθείτε να μαγειρεύουν.
 5. Κάντε πολλές ερωτήσεις σχετικά με τη διαδικασία και τα βήματα του μαγειρέματος και προσπαθήστε να μην έχετε εμμονή με τον υπολογισμό θερμοκρασιών, ποσοτήτων και χρόνων μαγειρέματος κατά τη διάρκεια αυτού του μέρους, θα κρατάτε σημειώσεις όταν ξεκινήσει το μαγείρεμα.
 6. Αφού έχετε καταγράψει αυτές τις λεπτομέρειες, ήρθε η ώρα να τις εφαρμόσετε στην πράξη σε ένα απλό βίντεο.
 7. Στη δική σας κουζίνα, θα κάνετε ένα προσχέδιο καταγραφής ακολουθώντας τα βήματα που μάθατε από το μέλος της οικογένειάς σας.
 8. Αυτό το βίντεο θα καταγραφεί με μια κάμερα κινητού ή με μια κάμερα που έχετε αυτή τη στιγμή στη διάθεσή σας.
 9. Για την ηχογράφηση και την επεξεργασία του βίντεο, θα δράσετε με κάποια από τα δεδομένα και τα βήματα που αναφέρθηκαν στα μαθήματα 1-6, αν θέλετε να δημιουργήσετε και να επεξεργαστείτε ένα βίντεο καλύτερης ποιότητας.
 10. Αφού καταγραφεί και μονταριστεί η συνταγή, θα μπορείτε να δείτε το τελικό αποτέλεσμα και θα είστε ελεύθεροι να διορθώσετε οποιοδήποτε λάθος διαπιστώσετε κατά τη διάρκεια του βίντεο ή αν θέλετε να το βελτιώσετε.
 11. Έχετε ήδη το τελικό αποτέλεσμα- το έχετε δοκιμάσει μόνοι σας και έχει υπέροχη γεύση! Αν αισθάνεστε έτοιμοι, μπορείτε να το μοιραστείτε στα κοινωνικά σας δίκτυα ή με κάποιους φίλους σας, ώστε να το ετοιμάσουν και αυτοί στο σπίτι!